Egy fajta rizses hús már van a blogon, de az pörköltesen készült. Ez pedig zöldségekkel, borsóval, és fehéren.
Hozzávalók:
kb. 60 db sertéshús, kockákra vágva
1 fej vöröshagyma
2-3 ek. étolaj
bors
só
2 db sárgarépa
1 db petrezselyem
1 db krumpli
10 dkg zöldborsó
20 dkg rizs
2 ek. étolaj
petrezselyemzöld
Elkészítése:
A finomra vágott vöröshagymát 2-3 ek. étolajon, enyhén megsózva, fedő alatt üvegesre párolom. Hozzáadom a húst és nagy lángon, gyakran megkeverve addig pirítom, amíg levet ereszt, illetve ezt a levet el is fővi. Ekkor hozzáadom a feldarabolt zöldségeket, burgonyát, zöldborsót, sózom, borsozom, kis ideig pirítom, majd beleöntöm a 2 ek. étolajon megpirított és dupla mennyiségű vízzel felengedett rizst. Felforralom, majd takaréklángon működő sütőbe teszem, ahol addig marad, amíg a hús megpuhul és a rizs is elkészül. Tálaláskor megszórhatjuk finomra vágott petrezselyemzölddel (nekem nem volt).
Most vágott vegyes savanyúsággal tálaltam.
Ezt a vágott vegyes savanyúságot én tettem el... Érdekessége, hogy vékonyra szeletelt birsalma is van benne. Nagyon finom, ahogy a savanyúságlé átjárta. Legközelebb is teszek a savanyúságba.
3 megjegyzés:
Nagyon tetszik a rizses hús recepted. Szoktam én is csinálni de zöldséget nem teszek bele, kipróbálom legközelebb így is. Nagyon guszta és a csalamádéval együtt hmmm fincsi ebédetek volt. Egészségetekre!
Mi csak hússal vagy gombával szoktuk, de így is finom lehet:)
Éva, Kati, finom:)
Megjegyzés küldése