Eddig még sosem jutottam el odáig, hogy kipróbáljam, illetve megkóstoljuk ezt, az egy időben nagyon népszerű és jellegzetesen amerikai édességet.
Ma sütöttem párat, aztán levontam a következtetéseimet:
- a mi vékony palacsintánk legalább is megszokottabb
- sok időt vesz igénybe, amíg megfelelő mennyiség elkészül
Nem volt rossz, de nem fogom sűrűn megsütni:)
Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
10 dkg vaj
6 dl tej
3 tojás
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kristálycukor
csipetnyi só
Elkészítése:
A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük össze a sütőporral, a cukorral és a csipetnyi sóval. Az olvasztott vajat öntsük a lisztes keverékhez, a langyos tejjel együtt. Ezután üssük bele a tojások sárgáját. A tojásfehérjét egy kevés cukorral keményre felverjük és a tésztához adjuk. Keverjük csomómentesre a tésztát, és hagyjuk állni tíz percet.
Kenjünk ki olajjal egy serpenyőt, hevítsük fel jó forróra, és kis adagokban süssük ki a tésztát. Nem kell annyit a serpenyőbe önteni, mint a hagyományos palacsintánál. Ha megsült, tálaljuk vajkockával, juharsziruppal, bármilyen lekvárral, vagy krémmel.
2 megjegyzés:
Ez a recept nálam a gofri alapja, amit a gofrisütőben készítek. Szeretjük, gyorsan elkészül és laktató.
Az amerikai palcsintát receptjét úgy ismerem, hogy a tojások fehérjét külön kell keményr felverni és az alapanyagokhoz hozzáadni. Ettől lesz kellemes laza (vastagabb) "piteszerűbb" a tésztája.
Itt olvashatsz nálam róla: http://bessyke-2.blogspot.de/2015/08/palacsinta-malna-alomban.html
Üdv. Kavics
Köszi szépen, meg fogom nézni :)
Megjegyzés küldése