Hagymalevest nem először készítettem, a receptje ITT található.
Banánnal töltött palacsinta:Hozzávalók:
(2 főre)
4 db palacsinta
2 db banán (nem túl érett!)
A panírozáshoz:
1 tojás
liszt
zsemlemorzsa
Olaj a sütéshez
Elkészítése:
A banánokat kettévágom és mindegyik fél db-ot belecsomagolok egy palacsintába, majd bepanírozom és forró olajban aranysárgára sütöm. Papírtörlőre kiszedem, hogy a felesleges olajat felszívja. Sajnos, a banánom érettebb volt, mint kellett volna, így szinte csak az íze maradt a palacsintában, látni nem igazán látszott. De nagyon finom volt.
Porcukorral megszórva és karamell krémmel tálaltam.
Karamell krém:
(A receptet innen vettem!)
Hozzávalók:
10 dkg kristálycukor
3 dkg víz
2 dkg vegyes virágméz
4 dkg vaj
10 dkg habtejszín
10 dkg habtejszín
Elkészítése:
Egy kisebb lábasba tesszük a cukrot, a mézet, a vizet és keverés nélkül, közepes láng fölött karamellizáljuk. Egy tálkába tesszük a vajat, a tejszínt és mikróban összeolvasztjuk őket. Ha a karamellánk szép aranybarna, hozzáöntjük a tejszínes vajat, és folyamatos keverés mellett 1,5 percig még a tűz fölött főzzük. (Én legalább 20 percig főztem kis lángon, kevergetve, mire olyan állaga lett, amilyet én elképzeltem.)
2 megjegyzés:
De szép az új fejléced, a banános palacsintáról nem is beszélve :) Puszillak :)
Drága Kati, de örülök, hogy benéztél!:) A dicséretet is, és remélem, jól vagy, minden rendben...
Én is puszillak!!!
Megjegyzés küldése