Hozzávalók:
6 kisebb csirkefelsőcomb
kb. 80 dkg újburgonya (jó a régi is)
3 szál újrépa
3 lilahagyma cikkekre vágva
1 fej fokhagyma gerezdjeire szedve
10 dkg kockázott baconszalonna (nekem most nem volt)
friss kakukkfű, rozmaring
fél citrom
só, bors
olívaolaj
Elkészítése:
A sütőtepsit kibélelem sütőpapírral, beleöntöm az előkészített zöldségeket, egyenletesen elterítem. A visszamaradt ízes páclében megforgatom a husikat, még sózom, borsozom, majd a zöldségek közé ültetem őket, tetejükre szórom a bacon kockákat, ettől kap egy kis füstös ízt, ami nagyon jót tesz neki. 220 fokos sütőben sütöm kb. 50-60 percig, vagy míg jó ropogós lesz.
Friss, ropogós salátával, vagy savanyúsággal tálalom.
2 megjegyzés:
csodásak ezek a kaják:-) most csak jöttem mondani, hogy egy ideig nem leszek, be kell feküdnöm egy kis rehabilitációra a Rókusba, ott meg nincs internet. addig is minden jót és szépet neked. Ha be tudsz menni Holdgyöngyhöz (ha másképp nem, blogomon át), írd meg neki is ezt (én nem tudok hozzá beírni).
Puszi, jó főzéseket, Isabel
Kedves Isabel, jó pihenést és jobbulást!
Természetesen megírom Holdgyöngynek.
Puszillak és várlak vissza!!
Megjegyzés küldése