(2 személyre)
15 dkg szeletelt csiperkegomba
2 db csirkeszárny
20 dkg csirkenyak
1 egész csirkemáj
1 csirkeszív
fél dl. főzőtejszín
1 kis fej vöröshagyma
kevés csípős curry
frissen őrölt fekete bors
2 ek étolaj
petrezselyemzöld
só
Köretnek:
galuska
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat 3 db-ba vágjuk, a csirkenyakat is, ha egyben kapjuk. A májat is legalább 3 db-ba vágjuk.
Az étolajat feltesszük egy megfelelő edényben. Közben a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, beletesszük a közben felforrósodott olajba, enyhén sózzuk és fedő alatt üvegesre pároljuk. Amikor ez megvan, beletesszük a gombát. Megszórjuk frissen őrölt borssal és késhegynyi csípős curryvel. Egyet forralunk rajta, majd a csirkeaprólékot tesszük bele, a máj kivételével. Erősebb lángon főzzük, hogy a csirke levet engedjen. Amennyiben ezt a levet kevésnek találnánk, egy kevéske vizet önthetünk bele. Nem sok kell, hogy a csirke megpuhuljon. Ekkor beletesszük a májat és beleöntjük a tejszínt. Felforraljuk és lezárjuk a gázt.
Tálalásnál a galuskára szedjük a csirkeragut, melyet megszórunk bőven frissen vágott petrezselyemzölddel.
Szénhidráttartalma galuska nélkül: 8,8 gramm/adag
1 adag galuska ch. tartalma: 70,6 gramm
5 megjegyzés:
Ezt én nagyon szeretem :)
:))
No igen! Ezzel meg lehet fogni. Meg is szokott. Gyengém a gomba is, galuska is, ragu is vagy tejfölös paprikás.
Bár,azzal szoktam hülyéskedni, hogy Somogyban nincs galuska, sem paprikás.
Pörkűt nokedlivel! Az van! :)
Hogy őszinte legye, kedves MJ, Tolnában is inkább van pörkűt, meg nokedli...:)
Mindegy, minek hívják, lényeg, hogy finom!!
Isteni! én is csináltam régebben. Tkp. pörköltet, amit aztán meglottyantottam tejföllel. Tejszínnel még istenibb.
Megjegyzés küldése