(12 db-hoz)
Száraz hozzávalók:
20 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg kristálycukor
Nedves hozzávalók:
1 db tojás
0,5 dl étolaj
1 kis doboz kefír
Elkészítése:
Összekeverjük a száraz hozzávalókat, egy másik edényben a nedves hozzávalókat, majd könnyedén összevegyítjük a kétféle hozzávalót.
12 db-os muffinsütő formába papirkapszlikat teszünk, vagy kivajazzuk-lisztezzük és a tésztamasszából fél ek-nyit beleteszünk. Erre jön 1 ek-nyi krém, majd kb. 1 ek-nyi muffin massza.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten addig sütjük, míg szépen felemelkedik a sütemény a formában és a teteje szép világos-barna lesz.
Tetejére cukormázat teszünk.
Krém:
25 dkg cseresznyelekvár
25 dkg mascarpone
Elkészítése:
Alaposan kikeverjük a mascarponet a lekvárral és a muffintésztára adagoljuk.
Cukormáz:
10 dkg porcukor
1 kisméretű tojás fehérje, (v. egy nagynak a fele)
1 kk. citromlé
Elkészítése:
Habverővel addig verjük, amíg a habban már meglátszik a habverő nyoma. A kisült tészta tetejére kenjük. Díszíthetjük cukorral, tortadarával, de fehéren is hagyhatjuk.
2 megjegyzés:
Szia Roza! Megvan a 32. SAD kiírása, ha gondolod látogass meg és játssz te is. ÜDv Zsuzsi (Táncoló fakanál)
http://zsuzsiafazekban.blogspot.co.uk/2015/04/sad-32-forulojanak-kiirasa.html
Köszönöm Zsuzsi, körülnézek, hogy a SAD miről szól és hogyan működik:))
Megjegyzés küldése