Már egy ideje várakozik a fagyasztóban ez a csomag tenger gyümölcsei, zöldségekkel. Elképzelésem az volt, hogy valami könnyű salátát készítek belőle, de ez hol ezért, hol azért nem valósult meg. Most, hogy egyedül vagyok és csak magamnak készítek ebédet, keresgéltem a fagyasztóban, mit is egyek? A hőségtől az embernek nagyon étvágya sincsen... Kezembe akadt ez a zacskó. Döntöttem. Egy személynek főételként is megteszi, megfelelően elkészítve. Így született meg a Frutti di Mare, párolt rizzsel.
Hozzávalók:
(2 személyre)
50 dkg tenger gyümölcsei zöldségekkel
2 db paradicsom
1 db húsos paprika
1 kis fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
2-3 ek. olívaolaj
2 ek. fokhagymás chiliszósz
bors
só
Elkészítése:
Egy nagyobb serpenyőben az apró kockákra vágott vöröshagymát olívaolajon megfuttatunk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a kockákra vágott paradicsomot és paprikát.
Sózzuk, ízlés szerint borsozzuk.
15 percig fedő alatt pároljuk. Ha szükséges kevés vizet, v. hal alaplevet adunk hozzá.
Beletesszük a tenger gyümölcseit, majd lassan rázogatva még 15 percig pároljuk.
Párolt rizzsel tálalhatjuk, de a friss, fehér bagett is nagyon megteszi mellé.
1 adag szénhidráttartalma rizs nélkül: 12 , 25 gramm. 2 , 5 dkg rizzsel 19 , 2 gramm.
6 megjegyzés:
Guszta lett, bár én nem szeretem a tenger gyümölcseit :-) Aki igen, annak finom lehet!
Én bíz szeretek mindenféle tengeri és édesvízi "herkentyűt". Jól néz ki! :)
Katalin, ízlések és pofonok...:)) Nekem ízlett:)
Kedves MJ. finom is mindegyik!:) Ez is jól sikerült:)
Hova tunt Roza???
Róza, régen nem írtál!
Kedves Ágnes, kedves Névtelen, most láttam meg, hogy kerestetek... Nagyon jólesett. Semmi baj, talán kissé lejtmenetben vagyok... Majd elmúlik.
Megjegyzés küldése