Hozzávalók:
(1 személyre)
15-20 dkg csirkemell filé
őrölt gyömbér
őrölt fahéj
1 ek szójaszósz
1 ek. kókuszreszelék
1 ek. kókuszolaj
25 dkg zöldbab
Himalája só
édesítő szer
1 ek. kókuszolaj
1 dl. főzőtejszín
Elkészítése:
A csirkemell filét csíkokra vágom, a gyömbérrel, fahéjjal és szójaszósszal összekeverem jó alaposan és állni hagyom. Sózni nem szükséges, a szójaszósz elég sós.
Eközben a zöldbabot a felforrósított kókuszolajba dobom, sózom, kevés édesítőt adok hozzá és lassú tűzön, fedő alatt, időnként megkevergetve puhára párolom. Amikor kész, ráöntöm a főzőtejszínt és még egyet forralok rajta. Leveszem a tűzről és melegen tartom.
A csirkemell csíkokat a felforrósított kókuszolajon fehéredésig pirítom. Mielőtt levenném, rászórom a kókuszreszeléket és egy picit rázogatva pirítom.
Tálalásnál vágott petrezselyemzölddel, vagy koriander-zölddel szórom meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése