Azt olvastam róla, hogy a fogyókúrát annyiban segíti, hogy telít. Az ember sokára lesz éhes. Ez jó!:)
Lecsós csirke:
(4 személyre)
1 kg csirke (lehet szárny, comb, mell)
2 fej vöröshagyma
fél kg lecsópaprika
fél kg paradicsom
2 ek. kókuszolaj
só
Elkészítése:
A vöröshagymát, paprikát és paradicsomot feldaraboltam. A kókuszolajat megolvasztottam, majd beledobtam a felszeletelt vöröshagymát. Kissé megsóztam, majd fedő alatt kevés ideig pároltam. Ezután hozzáadtam a paprikát és a paradicsomot. Ezeket is megsóztam és tovább együtt pároltam őket, időnként megkevergetve. kb. 15 perc elteltével hozzáadtam a húst. Nagyobb lángon együtt forraltam a lecsóval, odafigyelve, nehogy leégjen. Kóstoltam, utána sóztam, majd amikor a hús megpuhult, a lecsós csirke el is készült. Tálaláskor kuszkuszt kínáltam hozzá.
Kuszkusz:
(4 személyre)
2 , 5 dl kuszkusz (kb. 250g)
2 , 5 dl forró víz
2 evőkanál extra szűz olívaolaj vagy kb. 2 dkg vaj (elhagyható)
Só
Elkészítése:
Öntsd föl ugyanannyi forró vízzel, ízlés szerint adj hozzá egy kevés olívaolajat vagy vajat és csipetnyi sót.
Zárd le légmentesen műanyag fóliával. A gőzben azonnal párolódni kezd a kuszkusz, és szemmel látható, ahogy magába szívja a forró vizet.
Semmit mást nem kell vele csinálni, 5 perc alatt magába szívja a vizet és kész. Egy villával lazítsd fel a szemeket, hogy szép, pergős kuszkuszt kapj.
10 megjegyzés:
Én régóta használok kuszkuszt. Nagyon szeretem. Alaplével a legfinomabb, de szoktam kísérletezni is...
Már én is szemeztem a kuszkusszal, de valójában nem is tudom, miből áll.
Korábban még nem próbáltam a kuszkuszt, viszont a héten én is szeretnék vele kísérletezni :)
A kuszkusz lenyege,hogy a finom gozok atjarjak.a kuszkusz fozoedenyben alul sulnek,parolodnak a husok,zoldsegek,es ennek parajaban keszul a kuszkusz,atveve a finom izeket.
:)
Probaljatok,igy kesziteni
Köszönöm szépen!:)
Ani, a kuszkusz teljes kiőrlésű tészta, tulajdonképpen.
Kata, mindenképpen próbáljad ki, csak úgy tudod eldönteni, hogy használod-e majd, vagy sem:)
Ágnes, köszönöm, én is tudom, hogy van kifejezetten kuszkusz főző edény, de egyenlőre nem ruházok be rá. Hátha a család megajándékoz:))
Nagyon guszta az ételed. A lecsót szeretjük hússal pl. csirke - de kolbászfélékkel is, és én mindig főzök ki hozzá nokedlit, és így szinte olyan mint egy pörkölt. Kuszkuszt még nem főztem, de kipróbálom.
Kimaradt még, hogy nagyon jól néz ki az őszi blog fejléced.
Köszönöm Líviám!:)
Még kuszkuszt én sem készítettem, pedig sok receptben láttam már, most rákerestem miből van, olyan mint a dara csak lisztes, ezt írták, akkor nekem ízleni fog talán, szeretem a párolt grízt.
Szép a fejléced! :-)
Köszönöm, Csipike!:) Szeretem az évszakok szerint kissé megújítani:)
Szerintem is ízleni fog a kuszkusz... Próbáljad csak ki!:)
Megjegyzés küldése