Hozzávalók:
(2 személyre)
30 dkg csirkemell filé
1 ek. kókusz olaj
1 nagyobb gerezd fokhagyma
Himalája só
25 dkg tisztított sütőtök kockák
25 dkg tisztított cékla kockák
2 marék friss tyúkhúr
Elkészítése:
A megtisztított tök kockákat és a cékla kockákat két külön edénybe tettem. Lefedtem és addig sütöttem a sütőben, amíg a tök is és a cékla is megpuhult. A tök hamarabb elkészül, azt kivehetjük és melegen tarthatjuk. Se só, se egyéb fűszer nem kell rájuk, mindegyik kellemesen édeskés, sütve.
A csirkemell filét csíkokra vágtam. Megmostam, de a nedvességet papírtörlővel felitattam róla. Egy serpenyőben felforrósítottam a kókuszolajat, rátettem a csirkemell csíkokat és éppen csak addig pirítottam mindkét oldalát, amíg kifehéredett és cseppnyi színt kapott. Ekkor ráreszeltem a fokhagymát, egyszer jól átforgattam, de annyira nem, hogy a fokhagyma megpiruljon. Utána kevés himalája sóval megszórtam. A tyúkhúrt folyó víz alatt leöblítettem, majd tálaláskor fehér balzsamecettel ízesítettem.
2 megjegyzés:
Jól néz ki az ebéded, Rozika, de mitől fokhagymás a csirke?
Köszi, látod, észre sem vettem!:)) Rá kell reszelni egy nagyobb gerezd fokhagymát... Mindjárt javítom!:)
Megjegyzés küldése