A megszokott és jól bevált recept szerint készítettem az idén is a kocsonyát. Ennek ellenére tuti sokkal jobb lett, mint máskor:) És mindig az első főzés a finomabb:) Ezeket nyugodtan borítékolni lehet:))
Itt is megemlítem, ámbár szerintem mindig megteszem, hogy a műanyag dobozban lévők utaznak, az üvegtálkákban lévők otthon maradnak.
7 megjegyzés:
Mi egy jó hete ettünk, Keresztanya főzte és ugyanígy mint Nálad, tálkák, dobozok kiadagolva, mert ő is nagyüzemi módban főzi egy teljes napig, az egész családnak :-)
Én meg már nem merek főzni, valahogy túl meleg van, és csak ketten vagyunk rá, nincs elég hely a hűtőmben sem, épp ma vettem ki a kocsonyának szánt adagot a fagyasztóból és holnap egy jó körömpörkölt lesz és ezzel nálam letudva az utolsó téli körömügy :-) Bár nem mondom, hogy vége, mert ha beütne még a tél, akkor lehet, hogy egy kis adagot összedobok csak úgy :-) mert imádjuk :-)
Pont ugyanúgy főzöm én is ahogy te, szóról-szóra, nálunk is így volt a családban mindig, és a teraszra nyíló ablakok párkányára teszem ki fóliával lefedve a tányérokat a jó hidegbe megaludni, ugyanis a kamrámban egyszerűen nincs hely, nincs hová letegyem, kész őrület :-)
Köszönöm szépen Csipike, Anikó:)
Drága Roza, de rég jártam nálad :) Remélem jól vagy :) Nagyon szeretem a kocsonyát, a tied is jól néz ki :) Puszi :)
A hétvége, nálunk is a "kocsonya jegyében" van tervezve. :)
Jó adagot főztél!
Megjegyzés küldése