A nevét én adtam neki, mert valóban Holzhausenből származik a receptje.
A hozzávalók között is van olyan fűszer, ami nálunk talán a német érdekeltségű szupermarketekben kapható.
Hozzávalók:
(2 személyre)
35 dkg sertés comb (2 szelet)
1 ek. étolaj
bors
1 kk. Maggy Würze folyékony ízesítő
fél fej vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
Köret:
4 db burgonya
só
Barna mártás:
1 tk. barna mártás por (Knorr rahmsauce)
Saláta:
1 marék gyermekláncfű levél
pár szelet piros paprika
medvehagyma-levél
fél fej finomra vágott lila hagyma
fél tasak saláta fűszerkeverék
1,5 ek. étolaj
1,5 ek. víz
Elkészítése:A 2 szelet combot alaposan beborsozzuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a húsok mindkét oldalát hirtelen szép barnára pirítjuk, majd megszórjuk a Maggy Würze fűszerrel. Aláöntünk kb. 2 dl. vizet, beletesszük a vöröshagymát, a fokhagymát és lefedve puhulásig pároljuk.
Közben héjában megfőzzük a burgonyát sós vízben. Kihűtjük és megtisztítjuk. Tálalásig melegen tartjuk.
A salátához megmossuk a leveleket, a lila hagymával és a paprika szeletekkel egy tálba tesszük. Egy másik tálban a saláta fűszert kikeverjük az olajjal és a vízzel, majd tálalás előtt a salátára öntjük.
A közben elkészült húsokat kivesszük, melegen tartjuk. A visszamaradt levet átszűrjük, belekeverjük a barna mártás port és kevergetve sűrűre főzzük. Ha nagyon sűrű lenne, kevés meleg vízzel hígíthatjuk.
Tálalásnál a tányérra rakjuk a hússzeletet és a burgonyákat, majd leöntjük a barna mártással. A salátát tehetjük a tányérra is, de külön tálkában is tálalhatjuk.
2 megjegyzés:
De finomat főztél! A krumplik hirtelen úgy tűnnek, mintha tojások lennének :-)
Áldott, szép ünnepeket az egész családnak!
Köszönöm, viszont kívánom Nektek is, Katalin!
Megjegyzés küldése