Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 dkg cukor, vagy édesítőszer
1 tojás
5 dkg zsír vagy vaj
kb. 2 dl tej
só
Töltelék:
40 dkg túró
3 ek. cukor v. édesítőszer
2 tojás
1 ek. dara
vaníliás cukor
só
Elkészítése:
Az élesztőt kevés édes tejben felfuttatjuk. A tojássárgát a cukorral, vajjal elkeverjük, hozzáöntjük az élesztőt, a tej felét, a lisztet, sót, utána a többi tejet, végül hozzákeverjük a tojás keményre vert habját. Nem túl kemény tésztát készítünk. Langyos helyen kétszeresére megkelesztjük, ujjnyi vastag tésztát nyújtunk és zsírral kikent tepsibe terítjük. Amíg a tészta a tepsiben kel, elkészítjük a a tölteléket. A túrót szitán áttörjük, elkeverjük a tojássárgákkal, egy kanál darával, a tojások felvert habjával. A tölteléket a tészta tetejére tesszük és lassan sütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből, megkenjük a következő keverékkel: egy kanál jó tejföl, egy tojássárgája. Utána még 2-3 percre a sütőbe tesszük, amitől a teteje szép barnára sül.
Kockákra vágva tálaljuk.
Kapros túrós lepényt úgy készítünk, hogy a túrótöltelékbe belekeverünk 1 csokor apróra vágott zöld kaprot. Továbbiakban a fentiek szerint járunk el.
2 megjegyzés:
!Creio que a meditação cristã é o caminho! Parabéns!
Obrigada pela visita!
Megjegyzés küldése