Oldalmegjelenítések:

2016. március 10., csütörtök

Túrós lepény

Kisült a túrós lepény:
Hozzávalók:

25 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 dkg cukor, vagy édesítőszer
1 tojás
5 dkg zsír vagy vaj
kb. 2 dl tej


Töltelék:

40 dkg túró
3 ek. cukor v. édesítőszer
2 tojás
1 ek. dara
vaníliás cukor

Elkészítése:

Az élesztőt kevés édes tejben felfuttatjuk. A tojássárgát a cukorral, vajjal elkeverjük, hozzáöntjük az élesztőt, a tej felét, a lisztet, sót, utána a többi tejet, végül hozzákeverjük a tojás keményre vert habját. Nem túl kemény tésztát készítünk. Langyos helyen kétszeresére megkelesztjük, ujjnyi vastag  tésztát nyújtunk és zsírral kikent tepsibe terítjük. Amíg a tészta a tepsiben kel, elkészítjük a a tölteléket. A túrót szitán áttörjük, elkeverjük a tojássárgákkal, egy kanál darával, a tojások felvert habjával. A tölteléket a tészta tetejére tesszük és lassan sütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből, megkenjük a következő keverékkel: egy kanál jó tejföl, egy tojássárgája. Utána még 2-3 percre a sütőbe tesszük, amitől a teteje szép barnára sül.
Kockákra vágva tálaljuk.
Kapros túrós lepényt úgy készítünk, hogy a túrótöltelékbe belekeverünk 1 csokor apróra vágott zöld kaprot. Továbbiakban a fentiek szerint járunk el.

2 megjegyzés:

Ani írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Roza írta...

!Creio que a meditação cristã é o caminho! Parabéns!
Obrigada pela visita!

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...