Hozzávalók:
(4 személyre)
2 db (kb 1 kg) zsenge cukkini
tojás
liszt
zsemlemorzsa
Himalája só
a sütéshez étolaj
Elkészítése:
A cukkinit meghámozzuk, kb. 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk. Ha van nagyobb magja, a magházát eltávolítjuk egy kisebb kanállal. Én nem sózom be panírozás előtt, hogy ne legyen vizes a felülete. A sütés utáni sózás ugyan olyan jól megfelel.
A szokásos panírozással bepanírozzuk, közepesen forró olajban világos barnára sütjük, Himalája sóval megsózzuk és tálalásig melegen tartjuk.
Most petrezselymes burgonyával és uborka salátával tálaltam.
3 megjegyzés:
A cukkini nálunk is nagy kedvenc ilyenkor.
Finom eledel, én is szoktam ilyet készíteni :-)
Ani, Katalin, köszönöm szépen! :)
Megjegyzés küldése