Nagyon finomra sikeredett ez az ételem. Örültem neki. Kár, hogy aki miatt ezt kitaláltam, nem szereti a belsőséget:( Viszont, ha jobban meggondolom, sovány csirke-, v. sertéshússal is el tudnám képzelni.
(4 személyre)
25 dkg csirkemáj
25 dkg zöldborsó (lehet mirelit is)
1 fej vöröshagyma
2 ek. étolaj, vagy kókuszolaj
só
őrölt bors
majoránna (ha májjal készül)
A párolt rizshez:
2,5 dl rizs (kb. 20 dkg)
5 dl forró víz
só
2 ek. étolaj
Rahm szósz:
1 adag Rahm szósz por
2,5 dl víz, v. csontleves
A Rahm szószt Knorr gyártja.
A szósz nélkül is teljesen komplett ételt tálalhatunk fel, de ez a finom, sima, selymesen sűrű szósz kellemesen fogja össze az ízeket.
Vegyes, friss saláta:
színes paprikák
uborka
só
pár csepp olívaolaj
2-3 ek. balzsamecet
A felaprított zöldségeket sózom, szórok rá pár csepp olívaolajat, majd a balzsamecetet ízlés szerint. Jól összekeverem, tálalásig hűtőben érik:)
Tálaláskor ízlés szerint öntünk a szószból, a salátát külön tálkában kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése