Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg. liszt
10 dkg vaj, vagy margarin
15 dkg porcukor
1 tasak vaniliáscukor
1 tasak szalalkáli
2 tojás
1,5 dl tej
Krém:
2 tojás
3 tasak csokoládés pudingpor
30 dkg. cukor
1 l. tej
10 dkg vaj
2 tasak vaniliás cukor
Elkészítése:
A szalakálit feloldjuk a tejben, majd a többi hozzávalóval tésztává gyúrjuk. A tésztát hat egyenlő részre osztjuk és lisztezett munkalapon egyenként kinyújtjuk kb. 25X30 cm méretű lapokká. A lapokat vajjal kikent, v. sütőpapírral fedett sütőlemezen (vagy a tepsi hátulján) megsütjük.
Sütési hőmérséklet: 180 celsius fok (alsó felső sütés előmelegítve)
Sütési idő: 6-8 perc.
Krém:
A 2 tojás sárgájájából, pudingporból, cukorból a tejjel sűrű krémet főzünk Még melegen belekeverjük a vajat, és a habbá vert tojásfehérjéket.
A krémmel megtöltjük a tésztalapokat, és ha kihűlt, a süteményt hűtőszekrénybe tesszük.
Másnap porcukorral meghintjük, és tetszés szerint szeleteljük.
Krém:
2 tojás
3 tasak csokoládés pudingpor
30 dkg. cukor
1 l. tej
10 dkg vaj
2 tasak vaniliás cukor
Elkészítése:
A szalakálit feloldjuk a tejben, majd a többi hozzávalóval tésztává gyúrjuk. A tésztát hat egyenlő részre osztjuk és lisztezett munkalapon egyenként kinyújtjuk kb. 25X30 cm méretű lapokká. A lapokat vajjal kikent, v. sütőpapírral fedett sütőlemezen (vagy a tepsi hátulján) megsütjük.
Sütési hőmérséklet: 180 celsius fok (alsó felső sütés előmelegítve)
Sütési idő: 6-8 perc.
A 2 tojás sárgájájából, pudingporból, cukorból a tejjel sűrű krémet főzünk Még melegen belekeverjük a vajat, és a habbá vert tojásfehérjéket.
A krémmel megtöltjük a tésztalapokat, és ha kihűlt, a süteményt hűtőszekrénybe tesszük.
Másnap porcukorral meghintjük, és tetszés szerint szeleteljük.
6 megjegyzés:
Ügyes vagy.
Köszönöm!
Nagyon guszta! Hogy én ennek a süteménynek az elkészítését mióta halogatom. pedig nagyon szeretném már megkóstolni!
Évike, ne halogassad, nagyon finom! :)
Lacikám, köszönöm! :)
Ez nagyon finom! Melinda is szokta nagy ritkán. :)
:)
Ó, de ügyes párod van! Nagyon finom lehet ez a sütemény.
Megjegyzés küldése