2019. december 1., vasárnap

Kirántott gomba burgonya krokettel, vegyes friss salátával

Nem olyan régen, egy kirándulásunk alkalmával találtunk és szedtünk kb. 3 kg lila tönkű pereszke-gombát. A párom ismerte, de ettől függetlenül megmutattuk a piaci gomba-szakértőnek.
Már készítettem gomblevest, gomba pörköltet galuskával, rántott gombát és ma ismét rántott gombát:)) (Több adag pedig a fagyasztóban vár a sorsára.)

Itt egy gomba a panírozás előtt:

 Lisztbe forgatva:
Fűszeres tojásba mártogatva:
 Végül zsemlemorzsából megkapta a bundáját:)
Az olaj még nem volt elég meleg, így várakoztak egy keveset.
Aztán csak utolérte őket a sorsuk: ki lettek rántva és papírtörlőre szedtem ki őket, hogy a felesleges olaj lecsepeghessen róluk.
Burgonyakrokettel és friss, vegyes salátával tálaltam.
Nagyon laktató és egészséges étel. Ha a krokettet elhagyjuk, még azt is mondhatom, szénhidrát-szegény étel, nyugodtan fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...