Hozzávalók:
(2 személyre)
20 dkg brokkoli
20 dkg fusilli
1 fej vöröshagyma
2-3 ek. étolaj
ízlés szerint bors
1 mk. őrölt paprika
12 , 5 dkg tejföl
1 ek. liszt
1 egész tojás
10 dkg gouda sajt
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd az olajon, gyengén megsózva, fedő alatt üvegesre pároljuk. ekkor hozzáadjuk a darált húst, amit magas hőmérsékleten megpirítunk. Ekkor tesszük rá az őrölt paprikát és elkeverjük.
A brokkolit forrásban levő, sós vízbe dobjuk és 3-4 percig főzzük. Ekkor leszűrjük, hozzáadjuk a húshoz, alacsony hőmérsékleten 5-6 percig együtt pároljuk. Ha szükséges, még sózzuk, illetve megborsozzuk.
Kifőzzük a tésztát, majd egy megfelelő edényben lerakjuk a tészta felét, rátesszük a brokkolis ragut, majd a tészta másik felét.
Alaposan elkeverjük a tejfölt és a tojást, ha kell, még sózzuk, borozzuk és a tészta tetejére öntjük. Végül megszórjuk reszelt sajttal, 20 perc alatt készre sütjük és tálaljuk. (Készíthetünk hozzá salátát is.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése