Oldalmegjelenítések:

2020. december 26., szombat

Pohárdesszert (maradék krémből)



 Karácsonykor egy nagyon finom, gesztenyés-mascarponés-habos krémből készítettem tortát. Apró figyelmetlenségem folytán megmaradt a krém kb. negyedrésze. Ebből állítottam össze ezt a pohárkrémet.




Hozzávalók:
(4 személyre)

4 pohárnyi gesztenyés-mascarponés-habos krém
8-10 db babapiskóta
1 dl langyos tej
1 cs vanília
1 kk nescafe
tortadara, v. más díszítő apróság (jelen esetben night & day tortacukor)

Elkészítése:

A babapiskótákat 2-3 db-ra törjük, majd a meglangyosított, vaníliával és nescaféval ízesített tejben megmártjuk. A kiválasztott pohár aljára tesszük, erre jön 1-2 ek. a krémből, majd megint áztatott babapiskóta és a tetejére krém.


Ha minden poharat megtöltöttünk, jöhet a diszítés. Jelen esetben nagyon szép arany-fekete színű tortadíszítő cukorkrát szórtam rá és végül beleszúrtam egy étcsokoládé pasztillát.



Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...