Az idei év karácsonyi ételsora igencsak "halasra" sikeredett, de ennek fő oka, hogy egy friss halat két személy nálunk csak ilyen formában tudja elfogyasztani, nem kell fagyasztóba eltenni. És mivel nagyon szeretjük, ezt egyáltalán nem bántuk :)
Hozzávalók:
(2 személyre)
4 szelet pontyderék
zsemlemorzsa
1 egész tojás
liszt
só
25 dkg elősütött gesztenye
25-30 dkg sütni való tökkocka enyhén párolva
20 dkg vegyes saláta
tetszés szerinti salátaöntet
díszítéshez ehető virágok
a hal sütéséhez étolaj
Elkészítése:
A halszeleteket besóztam, picit állni hagytam, majd liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrendben bepaníroztam és egy papírtörlőre félretettem. Elkészítettem a salátaöntetet és ráöntöttem a salátára. Az olajat felforrósítottam és a halakat szép pirosra sütöttem. Közben az előmelegített sütőben megsült a tök és átmelegedett a gesztenye.
Tálalhattam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése