Hozzávalók:
(2 személyre)
Lencsefőzelékhez:
1 kis fej vöröshagyma
ízlés szerint babérlevél
ízlés szerint füstölt hús, vagy szalonnabőrke
ízlés szerint só
ízlés szerint ételízesítő
2-3 evőkanál étolaj
2 evőkanál liszt
1/2 kk őrölt paprika
Malac sülthöz:
1 kg malaccsülök
kis fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2-3 babérlevél
1 teáskanál szemes bors
4 db burgonya tisztítva, hasábra vágva
1 db vöröshagyma tisztítva, cikkekre vágva
1 db alma cikkekre vágva
2 gerezd fokhagyma
ízlés és szerint só
ízlés szerint őrölt bors
2 ek. libazsír (bármilyen zsíradék megfelel)
Salátához:
20 dkg friss saláta
ízlés szerinti salátaöntet
Elkészítése:
Ekkor a felforrósított étolajba szórjuk a lisztet és zsemleszínű rántást készítünk. Levesszük a tűzről és amikor egy kicsit visszahűlt, beletesszük az őrölt paprikát. Legjobb, ha a főzeléket már akkor levesszük a tűzről, amikor a rántást elkezdjük készíteni, így kellően visszahűl ahhoz, hogy a rántás ne csomósodjon be. Visszatesszük a tűzre és egyet forraljuk. Tálalásig melegen tartjuk.
Elrendezzük rajta a csülökdarabokat, bőrükkel lefelé megszórjuk frissen őrölt borssal. Előmelegített sütőben, kb. 200 fokon 25-30 percig sütjük. Ezután a csülköket kivesszük, a krumpliágyat átkeverjük, majd visszatesszük a csülökdarabokat, most már bőrükkel felfelé. További 35-40 perc alatt készre sütjük.
Elkészítjük a salátát is és tálalunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése