cukor
A pudinghoz:
500 ml tej
6 tojássárgája
1 vaníliarúd, reszelve
120 g cukrot
50 g kukoricakeményítő
50 g lágyított vaj
A cukormázhoz:
125 g porcukor
2 evőkanál citromlé
1 tojás fehérje
Díszítésnek:
30 g étcsokoládé
Elkészitése:
Fedjük le a leveles tészta tetejét sütőpapírral, és tegyünk rá egy másik tepsit. Most helyezzük a sütőlapokat a leveles tésztával a közepében az 190 ° C -ra előmelegített sütőbe 25 percre.
Vegyük ki a leveles tésztát a sütőből és hagyja kihűlni. Ezután vágjuk négy egyenlő téglalapra. Helyezzük a négy téglalapot egy rácsra, hagyjuk kihűlni.
Egy
serpenyőben felforraljuk a tejet a vaníliarúddal. Hagyjuk a tejet
körülbelül 10 percig állni. Egy tálban külön keverjük össze a
tojássárgáját a cukorral és a kukoricakeményítővel, és adjuk hozzá a
keveréket a serpenyőbe, közepes lángon forraljuk és tovább keverjük.
Végül hozzáadjuk a lágyított vajat. Ezután hagyjuk a pudingot teljesen
kihűlni. A legjobb, ha fóliával letakarjuk, hogy megakadályozzuk a
varasodás kialakulását.
Ha a puding teljesen kihűlt, kanalazzuk rá a négy téglalap ropogós leveles tészta közül háromra.
Most
adjuk hozzá a citromlevet a porcukorhoz, és keverjük össze a két
összetevőt sima mázzá. Öntsük a cukormázat a negyedik leveles tésztára,
és késsel simítsuk el.
Végül
öntsük az olvasztott étcsokoládét egy kanállal a cukormázra, arányos
csíkokban és rajzoljunk egy mintát késsel, egyik csíkot oda, a másikat
visszafelé húzzuk, merőlegesen a csokicsíkokra.
Most a négy leveles tésztadarabot pudingkrémmel egymásra halmozhatjuk, a leveles tésztadarabot a mázzal a tetején hagyva.
3 megjegyzés:
Nagyon mutatós és finom lehet ! Eddig nem ismertem ezt a süteményt!
Én is most találkoztam vele, Évi. De finom lett :)
Nagyszerű recept! Nagyon jól is néz ki.
Megjegyzés küldése