Bizton állíthatom, hogy egy echte német krumplisalátát osztok meg veletek. Ihrlersteinben, ahol most kezdtem el az 1 hónapot, a néni lánya készítette el ma, annak örömére, hogy kedvük szerint valónak találtak engem.... Ez persze nem igazán igaz, mert azért voltak itt Susi és a bátyja Koni, hogy megmetszszék a gyümölcsfákat.
Susi már úgy érkezett, hogy a főtt krumplit hozta magával.
Hozzávalók:
(6 személyre)
1,5 kg sárga burgonya
1 nagyobb fej hagyma
1 szép nagy kígyóuborka
só
bors
almaecet
olívaolaj
Elkészítése:
A krumplikat sós vízben megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Leszedjük a héját, utána burgonyaszeletelővel, vagy késsel felszeleteljük. Az uborkát meghámozzuk, a hagymát kis kockákra vágjuk, majd ezeket mind összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, 2-3 ek. olívaolajat öntünk rá és jócskán almaecetet, mert a krumpli nagyon beszívja. 1-2 órát állni hagyjuk, időnként megkeverjük, megkóstoljuk, utánaízesítünk, majd valamilyen húsétel mellé tálaljuk.
A burgonya szeletelő:
Jópofa, én nem láttam még ilyet. Könnyen használható.
4 megjegyzés:
Guszta ! Hasonló módon szoktam én is krumplisalátát készíteni de ezt az elnevezést eddig nem ismertem szeretjük.
Én még nem társítottam burgonyát és uborkát salátába, de finom volt :)
Kicsit furának tűnik, inkább almát gondolnánk, ha már főtt a krumpli, de egy próbát megérne.
Igy igaz Ani, egy próát mindig megér...
Megjegyzés küldése