Oldalmegjelenítések:

2022. szeptember 4., vasárnap

Salzburgi galuska I.

 


Hozzávalók

 4 adag
  1. 8 db tojásfehérje
  2. 8 db tojássárgája
  3. 2 ek finomliszt
  4. 2 ek porcukor
  5. szükség szerint vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, ha a vége felé járunk, adjuk hozzá a porcukrot.

    (Salzburger Nockerl) Salzburgi galuska I recept lépés 1 foto(Salzburger Nockerl) Salzburgi galuska I recept lépés 1 foto
  2. A lisztet szitáljuk rá, és óvatosan forgassuk össze.

    (Salzburger Nockerl) Salzburgi galuska I recept lépés 2 foto
  3. Majd apródonként adjuk hozzá a tojások sárgáját is.

    (Salzburger Nockerl) Salzburgi galuska I recept lépés 3 foto(Salzburger Nockerl) Salzburgi galuska I recept lépés 3 foto
  4. A masszát egy (kisebb) kivajazott tűzálló (tálba) vagy tepsibe öntjük, elsimítjuk.

    (Salzburger Nockerl) Salzburgi galuska I recept lépés 4 foto(Salzburger Nockerl) Salzburgi galuska I recept lépés 4 foto
  5. Végül előmelegített sütőben kb (10) - perc alatt aranysárgára sütjük.

    (Salzburger Nockerl) Salzburgi galuska I recept lépés 5 foto
  6. Szervírozáskor tányérokra szaggatjuk vaníliás - porcukorral vagy kedvenc lekvárunkkal tálaljuk. 😋

    (Salzburger Nockerl) Salzburgi galuska I recept lépés 6 foto


Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...