2011. március 31., csütörtök

Csirkemáj rizottó

Ez a fajta csirkemáj rizottó kifejezetten az unokáim kedvence. Mivel úgy néz ki, hogy már jobban vannak, ezt fogom megfőzni nekik abban a reményben, hogy lesz kedvük hozzá délben.

Hozzávalók:


25 dkg csirkemáj
3 dl rizs
kis fej vöröshagyma
őrölt bors
majoranna

2 x 3-4 evőkanál étolaj

Elkészítése:


A májat megtisztítom, feldarabolom. A vöröshagymát apró kockákra vágom és 3-4 evőkanál olajon megsózva, fedő alatt puhára párolom. Ekkor beleteszem a májat és nagy lángon addig sütöm, sűrűn kevergetve, amíg a más kívülről kissé sült lesz, de belül még rózsaszín és puha. Borsot, majorannát szórok rá.
A rizst 3-4 evőkanál olajon fehéredésig pirítom. Ekkor felöntöm 6 dl forró vízzel, megsózom és sütőben, kis lángon addig hagyom, míg meg nem puhul, de még pergős marad. Azért sütőben készítem, mert ekkor nem kell kevergetni, nem törik össze a rizs. Ekkor óvatosan összekeverem a májjal, ha kell még sózom, megszórom petrezselyem zölddel és csemege uborkával tálalom.

Megjegyzés:

Ha magunknak készítek csirkemáj rizottót, kerül bele zöldborsó is, amit a rizzsel együtt főzök meg a sütőben.

(Azt a fajta rizottót, amit pl. a Tv-Paprikában mutogatnak, nem lenne kedvem megkóstolni... Nekünk ez a rizottó.)







Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...