Hozzávalók:
25 dkg csirkemáj
3 dl rizs
kis fej vöröshagyma
őrölt bors
majoranna
só
2 x 3-4 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A májat megtisztítom, feldarabolom. A vöröshagymát apró kockákra vágom és 3-4 evőkanál olajon megsózva, fedő alatt puhára párolom. Ekkor beleteszem a májat és nagy lángon addig sütöm, sűrűn kevergetve, amíg a más kívülről kissé sült lesz, de belül még rózsaszín és puha. Borsot, majorannát szórok rá.
A rizst 3-4 evőkanál olajon fehéredésig pirítom. Ekkor felöntöm 6 dl forró vízzel, megsózom és sütőben, kis lángon addig hagyom, míg meg nem puhul, de még pergős marad. Azért sütőben készítem, mert ekkor nem kell kevergetni, nem törik össze a rizs. Ekkor óvatosan összekeverem a májjal, ha kell még sózom, megszórom petrezselyem zölddel és csemege uborkával tálalom.
Megjegyzés:
Ha magunknak készítek csirkemáj rizottót, kerül bele zöldborsó is, amit a rizzsel együtt főzök meg a sütőben.
(Azt a fajta rizottót, amit pl. a Tv-Paprikában mutogatnak, nem lenne kedvem megkóstolni... Nekünk ez a rizottó.)
(Azt a fajta rizottót, amit pl. a Tv-Paprikában mutogatnak, nem lenne kedvem megkóstolni... Nekünk ez a rizottó.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése