2011. április 16., szombat

Chili con carne

Elég gyakran készítem el ez a finom csípős babos ételt, de az idő múltával kialakult egy kissé más verzió, amit akkor már inkább csak chilis babként aposztrofálok. Sőt! Ha a kisebbik fiam itt van és akkor készítem, ő ragaszkodik hozzá, hogy rizs ne, viszont konzerv kukorica sok legyen benne:))

Hozzávalók: (eredetileg)


45 dkg darált sovány marhahús
1 közepes fej vöröshagyma (apróra vágva)
1 gerezd fokhagyma (összezúzva)
1 közepes paprika (kimagozva, felaprítva)
1 evőkanál chili alapú fűszerkeverék
40 dkg darabolt konzerv paradicsom
40 dkg konzerv vesebab (leöblítve, lecsurgatva)
1/2 mokkáskanál összetört chilipaprika
20 dkg főtt hosszúszemű fehér rizs
frissen őrölt fekete bors
4 evőkanál tejföl
friss koriander és cayenne-i bors a diszítéshez

Elkészítése:


Egy nagy serpenyőben kis lángon 5 percig pirítsuk a darált marhahúst. Adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát és a paprikát, majd további 5 percig pároljuk, időnként megkeverve.
Tegyük bele a chili alapú fűszerkeveréket, a paradicsomot a vesebabot, a tört chilipaprikát, a rizst, egy kevés borsot,  és kevergetve forraljuk fel. Mérsékeljük a lángot és lefedve kis lángon főzzük 10 percig, amíg a rizs és a bab át nem forrósodik, és a zöldségek meg nem puhulnak.
A kész chilis ételt merjük át előmelegített tányérra, mindegyik tetejére tegyünk egy-egy kanál tejfölt, díszítsük korianderrel és egy csipetnyi cayennei borssal.
Melegített péksüteménnyel és zöldsalátával tálaljuk.


1 megjegyzés:

Rózsa írta...

Kedves Roza, ezt szívesen megkóstolnám, a bab a kedvencem, minden formában, a csípőset pedig imádom, sajnos számomra is kis adag jön számításba.

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...