2011. április 10., vasárnap

Csípős káposztasaláta (kínai)

Havonta egyszer a kínaiban ebédelünk... Már régen megszerettük a káposzta salátájukat.

Hozzávalók:
(1 személyre)

1/8 káposzta
Ecet - 10 vagy 15 %

cukor
víz
Erős Pista
kínai só (rizskivonat, glutamát)
almalé
2 gerezd fokhagyma
sárgarépa

Elkészítése:


A káposztát hajszálvékony szeletekre vágjuk. (Tehetünk hozzá vékonyra szeletelt sárgarépát is.) 
Erős Pistát adunk hozzá és egyenletesen, kézzel összedolgozzuk.
Kevés ecetet, cukrot és sót teszünk hozzá. Hogy kellemesebb, puhább állagot érjünk el, kevés vizet is adunk hozzá. Összedolgozzuk. Ecet helyett/mellett tehetünk bele almalét, sőt citromlevet is.
A végén kerül bele a kínai só. Összedolgozzuk. Várunk 20 percet, hogy összeérjen.

Tippek:

- Ha igazán "maximalisták" akarunk lenni, tehetünk bele péppé aprított fokhagymát is.
- Az ecetet el is hagyhatjuk, vagy "kiválthatjuk" az almalével.
- Cukrot sem kötelező bele tennünk.
- A saláta fogyasztható magában is és húsokkal is.
Ez az a kínai étel, ami 2-3 napig, sőt akár egy hétig is eltartható a hűtőszekrényben!







Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...