A párom nagyon jó ételeket tud készíteni. Sok lett közülük a kedvencem. Ez az étel is azok közé tartozik.
Hozzávalók:
8 szelet sertéskaraj
2 db közepes vöröshagyma
20 dkg húsos szalonna, v. 1 cs. szeletelt bacon
1,5 kg kockára vágott burgonya
olaj
liszt
1 nagy cs. petrezselyemzöld
ízlés szerint só
Elkészítése:
A kicsit kivert karajszeleteket gyengén sózzuk, lisztbe mártjuk és forró olajban hirtelen kisütjük. Egy lábasban vizet párologtatunk és ebbe helyezzük a húsokat párolni. Az olajban a karikára vágott hagymát megdinszteljük, kivesszük, félretesszük. Ugyanebben az olajban a kockára vágott szalonnát, vagy a nagyobb darabokra vágott szeletelt bacont is megsütjük, majd a burgonyát sütjük ki. A hagymát, szalonnát, burgonyát óvatosan összekeverjük. A megpárolódott húsokat tepsibe lerakjuk szépen egymás mellé, erre ráhalmozzuk burgonyás keveréket, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és forró sütőben pár perc alatt (amíg meghalljuk, hogy serceg) átsütjük.
Idénysalátával, savanyúsággal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése