Nagyon szeretem a fokhagyma mártást. Régen, amikor még édesanyámnak volt konyhakertje és sok fűszerpaprikát termelt, legjobban az éppen megpirosodott, kemény fűszerpaprikával szerettem fogyasztani és finom, puha kenyérrel. Én mindig amolyan "hirtelen" ételnek szoktam elkészíteni. Amúgy önmagában:)
Hozzávalók:
(2 személyre)
2-3 evőkanál olaj
2 púpozott evőkanál liszt
2-3 gerezd fokhagyma
örölt paprika
babérlevél
fél liter húsleves, de víz is lehet
2 egész tojás
só
Elkészítése:
A felforrósított olajon zsemleszínű rántást készítek a lisztből. Beleteszem az összepréselt fokhagymát, szórok rá kevés őrölt paprikát, és felöntöm a húslevessel, vagy vízzel. Beleteszek egy babérlevelet, megsózom. Kiforralom, majd belehabarom a tojásokat. Ettől sűrűbb és könnyebb állagú lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése