2011. április 10., vasárnap

Fokhagyma mártás

Nagyon szeretem a fokhagyma mártást. Régen, amikor még édesanyámnak volt konyhakertje és sok fűszerpaprikát termelt, legjobban az éppen megpirosodott, kemény fűszerpaprikával szerettem fogyasztani és finom, puha kenyérrel. Én mindig amolyan "hirtelen" ételnek szoktam elkészíteni. Amúgy önmagában:)

Hozzávalók:
(2 személyre)

2-3 evőkanál olaj
2 púpozott evőkanál liszt
2-3 gerezd fokhagyma
örült paprika
babérlevél
fél liter húsleves, de víz is lehet
2 egész tojás

Elkészítése:

A felforrósított olajon zsemleszínű rántást készítek a lisztből. Beleteszem az összepréselt fokhagymát, szórok rá kevés őrölt paprikát, és felöntöm a húslevessel, vagy vízzel. Beleteszek egy babérlevelet, megsózom. Kiforralom, majd belehabarom a tojásokat. Ettől sűrűbb és könnyebb állagú lesz.




Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...