2011. május 31., kedd

Csirkepörkölt finomfőzelékkel

Hosszas tanácstalanság után úgy döntöttünk, mára finomfőzeléket és csirkepörköltet főzök. Nálunk pörköltnek a csirkeszárny a kedvenc. Azt mindenki szereti. 

Hozzávalók:
(2 személyre)

0,5 kg csirkeszárny
1 fej vöröshagyma
fél zöldpaprika
fél paradicsom
1 evőkanál őrölt paprika
bors
2-3 evőkanál étolaj

Elkészítése:

Az apró kockákra vágott vöröshagymát, a szeletekre vágott paprikát és a szintén szeletekre vágott paradicsomot az étolajon, picit megsózva puhára párolom. Ekkor ráteszek 1 evőkanál őrölt paprikát, kevés vizet öntök rá, beleteszem a megtisztított, feldarabolt csirkeszárnyakat, borsozom, annyi vizet öntök rá, hogy éppen ellepje, és puhulásig, lassú tűzön lefedve főzöm.

Bármilyen főzelékkel, galuskával tálalhatjuk.


3 megjegyzés:

Kati írta...

Hát szívesen megkóstolnám, nagyon jól néz ki.

Maria írta...

Csatlakozom Katihoz!! Én is szívesen megkóstolnám :)

Roza írta...

Kati, Maria, meghívlak Benneteket egy fini finomfőzelékre, csirkepörkölttel!:))

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...