Hosszas tanácstalanság után úgy döntöttünk, mára finomfőzeléket és csirkepörköltet főzök. Nálunk pörköltnek a csirkeszárny a kedvenc. Azt mindenki szereti.
Hozzávalók:
(2 személyre)
0,5 kg csirkeszárny
1 fej vöröshagyma
fél zöldpaprika
fél paradicsom
1 evőkanál őrölt paprika
bors
2-3 evőkanál étolaj
só
Elkészítése:
Az apró kockákra vágott vöröshagymát, a szeletekre vágott paprikát és a szintén szeletekre vágott paradicsomot az étolajon, picit megsózva puhára párolom. Ekkor ráteszek 1 evőkanál őrölt paprikát, kevés vizet öntök rá, beleteszem a megtisztított, feldarabolt csirkeszárnyakat, borsozom, annyi vizet öntök rá, hogy éppen ellepje, és puhulásig, lassú tűzön lefedve főzöm.
Bármilyen főzelékkel, galuskával tálalhatjuk.
3 megjegyzés:
Hát szívesen megkóstolnám, nagyon jól néz ki.
Csatlakozom Katihoz!! Én is szívesen megkóstolnám :)
Kati, Maria, meghívlak Benneteket egy fini finomfőzelékre, csirkepörkölttel!:))
Megjegyzés küldése