2011. szeptember 15., csütörtök

Zöldbabfőzelék sült pulykaszárnnyal.

Hozzávalók:

80 dkg zöldbab
2 evőkanál olaj
4 evőkanál liszt
1 dl 12 %-os tejföl
2-3 gerezd fokhagyma
fűszerpaprika
fél cs. petrezselyemzöld

Elkészítése:

A megtisztított zöldbabot 2 cm hosszú darabokra vágjuk (vagy mirelitet használunk) és enyhén sós vízben feltesszük főni. Ízesítjük péppé zúzott fokhagymával. Zsemleszínű rántást készítünk, melyet finomra vágott petrezselyemzölddel és csipetnyi fűszerpaprikával ízesítünk. a főzeléket a rántással jól összeforraljuk és behabarjuk a tejföllel. Ízesíthetjük kevés ecettel. Ha pörkölttel fogyasztjuk együtt, a rántás helyett használhatunk tejfölös-lisztes habarást és kevés pörköltszafttal színesíthetjük a főzeléket.

1 adag energiatartalma:  214 kcal
1 adag szénhidráttartalma: 26,1 g



4 megjegyzés:

Petra írta...

Ezt szívesen megenném ebédre. :)))

Roza írta...

Finom is volt:)

Éva írta...

Nagyon guszta , ha most azt mondom hogy szívesen megenném ? Azt mondanád hogy már elfogyott igaz?:-) Majd főzök magamnak a héten! Jó az új fotód!

Roza írta...

Éva, sajnos, addigra valóban elfogyott, de főzzél, ha megkívántad:)
Köszönöm a fotómat ért dícséretet. Ez most vadiúj:))

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...