Hozzávalók:
80 dkg zöldbab
2 evőkanál olaj
4 evőkanál liszt
1 dl 12 %-os tejföl
2-3 gerezd fokhagyma
fűszerpaprika
só
fél cs. petrezselyemzöld
Elkészítése:
A megtisztított zöldbabot 2 cm hosszú darabokra vágjuk (vagy mirelitet használunk) és enyhén sós vízben feltesszük főni. Ízesítjük péppé zúzott fokhagymával. Zsemleszínű rántást készítünk, melyet finomra vágott petrezselyemzölddel és csipetnyi fűszerpaprikával ízesítünk. a főzeléket a rántással jól összeforraljuk és behabarjuk a tejföllel. Ízesíthetjük kevés ecettel. Ha pörkölttel fogyasztjuk együtt, a rántás helyett használhatunk tejfölös-lisztes habarást és kevés pörköltszafttal színesíthetjük a főzeléket.
1 adag energiatartalma: 214 kcal
1 adag szénhidráttartalma: 26,1 g
4 megjegyzés:
Ezt szívesen megenném ebédre. :)))
Finom is volt:)
Nagyon guszta , ha most azt mondom hogy szívesen megenném ? Azt mondanád hogy már elfogyott igaz?:-) Majd főzök magamnak a héten! Jó az új fotód!
Éva, sajnos, addigra valóban elfogyott, de főzzél, ha megkívántad:)
Köszönöm a fotómat ért dícséretet. Ez most vadiúj:))
Megjegyzés küldése