2012. augusztus 4., szombat

Lecsós-csirkés tészta

Hozzávalók:
(2 személyre)

4 db (1 izületes) csirkeszárny
15 dkg nagykocka tészta
1 nagy fej vöröshagyma
5-6 db paprika
2-3 db paradicsom
1 db csípős paprika
1 csapott mokkáskanálnyi őrölt paprika
3-4 evőkanál étolaj


Elkészítése:

A vöröshagymát kettévágjuk, majd az 1-1 felet vékony szeletekre vágjuk és gyengén megsózva, fedő alatt, az étolajon puhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a szeletekre vágott paradicsomot, kicsit együtt pirítjuk és amikor a paradicsom már levet enged, hozzáadjuk a karikára vágott, kicsumázott paprikát is. Megkóstoljuk, ha kell, ismét sózzuk és nagyobb lángon, hogy a lecsó kellően levet tudjon engedni, kicsit rotyogtatjuk. Beletesszük a kettévágott csirkeszárnyakat, az őrölt paprikát és továbbra is erős lángon főzzük, gyakran kevergetve, hogy a csirkehús a saját levében tudjon puhulni. Ügyeljünk rá, hogy a leve el le fogyjon. Ha kell, cseppnyi vizet önthetünk alá. Mikor már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a tésztát és a csirkés- lecsós lében, kis lángon puhulásig pároljuk. Többször megkeverjük, nehogy odakapjon. Mire megpuhul, a levet teljesen magába szívja.
Finom egytálétel.
 

1 megjegyzés:

Csilla írta...

Hú, imádom a lecsót! Ez nagyon finom lehet! Kockatésztával nem is jutna eszembe elkészíteni. Igazán klassz kaják készültek Nálad az utóbbi időben! :)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...