Hozzávalók:
(2 személyre)
4 db (1 izületes) csirkeszárny
15 dkg nagykocka tészta
1 nagy fej vöröshagyma
5-6 db paprika
2-3 db paradicsom
1 db csípős paprika
1 csapott mokkáskanálnyi őrölt paprika
3-4 evőkanál étolaj
só
Elkészítése:
A vöröshagymát kettévágjuk, majd az 1-1 felet vékony szeletekre vágjuk és gyengén megsózva, fedő alatt, az étolajon puhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a szeletekre vágott paradicsomot, kicsit együtt pirítjuk és amikor a paradicsom már levet enged, hozzáadjuk a karikára vágott, kicsumázott paprikát is. Megkóstoljuk, ha kell, ismét sózzuk és nagyobb lángon, hogy a lecsó kellően levet tudjon engedni, kicsit rotyogtatjuk. Beletesszük a kettévágott csirkeszárnyakat, az őrölt paprikát és továbbra is erős lángon főzzük, gyakran kevergetve, hogy a csirkehús a saját levében tudjon puhulni. Ügyeljünk rá, hogy a leve el le fogyjon. Ha kell, cseppnyi vizet önthetünk alá. Mikor már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a tésztát és a csirkés- lecsós lében, kis lángon puhulásig pároljuk. Többször megkeverjük, nehogy odakapjon. Mire megpuhul, a levet teljesen magába szívja.
Finom egytálétel.
1 megjegyzés:
Hú, imádom a lecsót! Ez nagyon finom lehet! Kockatésztával nem is jutna eszembe elkészíteni. Igazán klassz kaják készültek Nálad az utóbbi időben! :)
Megjegyzés küldése