2013. július 18., csütörtök

Ringló lekvár

Az idén nagyon sok apró ringlónk termett. Mivel lekvár sosincs elég, nekiálltam, hogy a ringlóból is főzzek...
A ringló nem magvaváló, ezért elég babrás a kimagozása. Tisztán lett 4.20 kg. Nagyon nagy a létartalma, ezért mindenképpen kellett zselésítőt használnom, pedig szívesen mellőzöm. 
Jóízű, 3,7 liter   lekvár lett belőle.



5 megjegyzés:

horimarika írta...

Óhhh... ez nagyon jól néz ki!

Kati írta...

Ez nem az a cseresznyeszilva? A képről úgy látom igen, nálunk másfajta szilvát neveznek ringlónak.
De így is úgy is finom lehet:)

Roza írta...

Kati, lehet, hogy az, mi neveztük el ringlónak, mert egyszer csak úgy "lett" a kertben... A neve alapján inkább hasonlít a cseresznyéhez:))

Anikó írta...

Róza nem kell kimagozni előre, mert az egy őrület, én úgy csinálom, hogy a megmosott ringlókat a befőző lábasomba teszem és egy deci vizet aláöntve felforralom, állandóan kevergetve addig főzöm amíg leválik a magjától, ez jól látható lesz és pár perc az egész, ezek után leszűröm és a szűrőben fennmaradt részt merőkanál hátuljával átpaszírozom, a szűrőben ott marad a mag és héj, ami kidobható. Az átszűrt részt vissza a lábasba, mehet hozzá ízlés szerint a cukor vagy édesítő, meg a 3 tasak zselésítő, vagy 2:1 vagy 3:1 jól elkavarom, felforralom, 3 percig zubogva főzöm majd tiszta üvegekbe merem, lezárom, fejtetőre állítva 10 percig tartom, majd vissza, hagyom kihűlni, és mehet a kamrapolcra. Fincsi lekvárod lesz belőle, nekem még soha nem romlott meg egy sem, pedig minden évben teszem el, mert 2 fánk is van ilyen.
Sokkal gyorsabb így és kevésbé fáradtságos:-))))

Roza írta...

Köszönöm Anikó!:) A jó ötleteknek mindig örülök!:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...