Bizony, eltelt egy hét úgy, hogy semmi bejegyzés nem született a blogomban...
Pedig nagyon (túlságosan is!) mozgalmas héten vagyunk túl. Többek között a fiatalabb fiaméknak volt egy balesete.
A kismenyem került kórházba, műteni kellett belső vérzés miatt és el kellett távolítani a lépét.
Hála az égnek, hamar hazaengedték, de ez "csak" annak köszönhető, hogy szoptatós kismama.
Itthon azért sokkal jobban javulgat. Azt hiszem, a gyerekek is erőt adnak neki.
Ma voltak beteglátogatók, babalátogatók, meglátogattak bennünket a többi unokák is:)
Csurgatott fánkot sütöttem, hogy meg tudjuk kínálni az érkezőket.
Hozzávalók:
2 dl víz
10 dkg zsír
20 dkg liszt
5 egész tojás
A sütéshez étolaj.
Elkészítése:
Egy nagyobb fazékban felforraljuk a vizet és hozzáadjuk a zsírt. Ha a zsír elolvadt, egyszerre öntsük bele a lisztet és fakanállal addig kavargatjuk, amíg összeáll. A tűzről levéve még forrón adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Mindegyik tojással külön-külön jól keverjük el, legjobb a kézi robotgéppel.
Felmelegítjük az olajat és elkészítjük a fahéjas cukrot, hogy lecsöpögtetés után rögtön meg tudjuk hempergetni benne a fánkokat. Csillagformájú véget teszünk a habzsákra.
(Kép: http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/)
Beletöltjük a masszát és szépen kinyomkodjuk a forró olajba. Hamar sül. Ízlés szerint kínálhatunk hozzá önteteket, mártogatni.