2015. május 11., hétfő

Akácvirág palacsintatésztában

Nagyon szépen virágzik az akácfánk. Szép, tömött, illatos fürtjei vannak. A fa az udvarunkban van, elég messze az úttesttől, ahol az autók járnak. Nyugodt lélekkel szedtem róla virágot.
Készítettem egy sűrű, édes palacsintatésztát. A virágokat belemártottam a tésztába, majd a felforrósított olajba emeltem át. Csöpögés nélkül nem megy:)
Amint egy kis színe lett, szűrőlapáttal papírtörlőre szedtem őket.  
 Tálaláskor porcukorral szórtam meg a sült virágokat.

4 megjegyzés:

Ani írta...

Erre én is készülök, de nálunk még csak most kezd nyílni. Tavaly készítettem bodzapalacsintát.
http://korsocska.blogspot.hu/2014/05/bodzapalacsinta.html
Az akácvirág nyersen is jó. Kislány koromban sokat ettünk.A többi része mérgező, úgy tudom. A bodzának is.

Roza írta...

Ani, a bodzapalacsintádról jutott eszembe, hogy ne szalasszam el az akácvirágot:) Mi is ettük gyerekkoromban nyersen... A kisunokámnak kínáltam nyersen, nem tetszett neki. Viszont a kutyám, Wolfi! Ha elérné, lelegelné az összeset!:))

marisz57 írta...

Érdekes a kutyád viselkedése! :D
És finom lehet az így sütött akácvirág...
Felénk nagyon magas a fa, majd körülnézek, hátha találok alacsonyabbat.

Roza írta...

Nálunk az udvarban még nem nőttek olyan magasra az akácok, illetve ahogy lehajlik az águk, elérhetőek. Persze van, amelyiknek egy kis segítség kellett, gereblyével:)
A kutyám? Képzeld el Marika, mire észbe kaptunk a ősszel, az összes mogyorót felette a fa alól:( De alul a bokorról is lecsipegette.

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...