Nagyon szépen virágzik az akácfánk. Szép, tömött, illatos fürtjei vannak. A fa az udvarunkban van, elég messze az úttesttől, ahol az autók járnak. Nyugodt lélekkel szedtem róla virágot.
Készítettem egy sűrű, édes palacsintatésztát. A virágokat belemártottam a tésztába, majd a felforrósított olajba emeltem át. Csöpögés nélkül nem megy:)
Amint egy kis színe lett, szűrőlapáttal papírtörlőre szedtem őket. Tálaláskor porcukorral szórtam meg a sült virágokat.
4 megjegyzés:
Erre én is készülök, de nálunk még csak most kezd nyílni. Tavaly készítettem bodzapalacsintát.
http://korsocska.blogspot.hu/2014/05/bodzapalacsinta.html
Az akácvirág nyersen is jó. Kislány koromban sokat ettünk.A többi része mérgező, úgy tudom. A bodzának is.
Ani, a bodzapalacsintádról jutott eszembe, hogy ne szalasszam el az akácvirágot:) Mi is ettük gyerekkoromban nyersen... A kisunokámnak kínáltam nyersen, nem tetszett neki. Viszont a kutyám, Wolfi! Ha elérné, lelegelné az összeset!:))
Érdekes a kutyád viselkedése! :D
És finom lehet az így sütött akácvirág...
Felénk nagyon magas a fa, majd körülnézek, hátha találok alacsonyabbat.
Nálunk az udvarban még nem nőttek olyan magasra az akácok, illetve ahogy lehajlik az águk, elérhetőek. Persze van, amelyiknek egy kis segítség kellett, gereblyével:)
A kutyám? Képzeld el Marika, mire észbe kaptunk a ősszel, az összes mogyorót felette a fa alól:( De alul a bokorról is lecsipegette.
Megjegyzés küldése