2015. november 8., vasárnap

Fokhagymás csirkemáj, tabascos csirkemell sütőtök körettel, medvehagyma pestoval

Hozzávalók:

csirkemell filé
csirkemáj
kevés liszt
kókusz olaj
himalája só
fokhagyma
tabascó szósz
medvehagyma pesto
vágott petrezselyemzöld
Elkészítése:

Azért nem adtam meg mennyiséget, mert annak függvényében változik a mennyiség, hogy hány személyre készítjük az ételt.
A csirkemellet csíkokra vágjuk, a csirkemájat megtisztítjuk és legalább ketté vágjuk őket. A sütőtököt megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A tököt egy edényben, kb. 2 ek. vízzel feltesszük párolódni. Gyakran megrázogatjuk - hamar elkészül. A kószukolajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A csirkemell csíkokat megforgatjuk a lisztben, beletesszük a forró olajba és addig pirítjuk, amíg kifehéredik és pici színe kezd lenni. Papírtörlőre szedjük és melegen tartjuk. Utána a kicsit kisebb lángra vesszük az olaj alatt a gázt, a csirkemájat szintén lisztbe forgatjuk, beletesszük az olajba, egy fedőt teszünk a tetejére, de hagyunk legalább egy ujjnyi helyet, hogy a gőz eltávozhasson, de ha esetleg durranna a máj, védve legyünk mi és a környezetünk. A májat addig pirítjuk, amíg pirulni kezd, akkor megfordítjuk és a másik oldalát is megpirítjuk. Sok idő nem kell a májnak sem. Éppen csak a belseje se legyen már nyers. A májat is papírtörlőre szedjük. Közben már a tök is megpuhult, tálalhatunk.
A tányéron szórunk pár csepp tabasco szószt a csirkemellre, és a májra is ekkor nyomjuk rá a fokhagymát. A májat egészen enyhén megsózzuk a himalája sóval.  Se a tököt, se a csirkemellet nem szükséges megsózni. A tabasco szósz tartalmaz sót, a tök pedig nagyon finom magában.
Megszórhatjuk vágott petrezselyemzölddel.
Mellé tesszük a medvehagyma pestot.

Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...