Hozzávalók:
csirkemell filé
csirkemáj
kevés liszt
kókusz olaj
himalája só
fokhagyma
tabascó szósz
medvehagyma pesto
vágott petrezselyemzöld
Elkészítése:
Azért nem adtam meg mennyiséget, mert annak függvényében változik a mennyiség, hogy hány személyre készítjük az ételt.
A csirkemellet csíkokra vágjuk, a csirkemájat megtisztítjuk és legalább ketté vágjuk őket. A sütőtököt megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A tököt egy edényben, kb. 2 ek. vízzel feltesszük párolódni. Gyakran megrázogatjuk - hamar elkészül. A kószukolajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A csirkemell csíkokat megforgatjuk a lisztben, beletesszük a forró olajba és addig pirítjuk, amíg kifehéredik és pici színe kezd lenni. Papírtörlőre szedjük és melegen tartjuk. Utána a kicsit kisebb lángra vesszük az olaj alatt a gázt, a csirkemájat szintén lisztbe forgatjuk, beletesszük az olajba, egy fedőt teszünk a tetejére, de hagyunk legalább egy ujjnyi helyet, hogy a gőz eltávozhasson, de ha esetleg durranna a máj, védve legyünk mi és a környezetünk. A májat addig pirítjuk, amíg pirulni kezd, akkor megfordítjuk és a másik oldalát is megpirítjuk. Sok idő nem kell a májnak sem. Éppen csak a belseje se legyen már nyers. A májat is papírtörlőre szedjük. Közben már a tök is megpuhult, tálalhatunk.
A tányéron szórunk pár csepp tabasco szószt a csirkemellre, és a májra is ekkor nyomjuk rá a fokhagymát. A májat egészen enyhén megsózzuk a himalája sóval. Se a tököt, se a csirkemellet nem szükséges megsózni. A tabasco szósz tartalmaz sót, a tök pedig nagyon finom magában.
Megszórhatjuk vágott petrezselyemzölddel.
Mellé tesszük a medvehagyma pestot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése