Burgonya krémlevest általában akkor készítek, ha marad burgonyapüré. Most is így volt.
Hozzávalók:
kb. egy adag maradék burgonyapüré
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
petrezselyemzöld
kis fej reszelt vöröshagyma
2 evőkanál étolaj
só
Elkészítése:
A gyökérzöldségeket megtisztítottam, karikára vágtam és az étolajon lepirítottam. Hozzákevertem a reszelt vöröshagymát. A maradék burgonyapürét mikróban kicsit felmelegítettem, majd fél liter forró vízzel simára kevertem és a zöldségekre öntöttem. Felöntöttem még 1 liternyi forró vízzel, sóztam és lassú tűzön addig főztem, míg a zöldségek megpuhultak.
Tejföllel és ecettel tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése