Ezt a receptet valamikor a 80-as évek elején kaptam a Vali barátnőmtől, aki egyúttal a kolléganőm is volt. Az élet jó messzire elsodort bennünket egymástól, ezért ő emlékére - a neve után - neveztem el Hargittai rakott palacsintának. Így látható, nem tévedés, miután a Hargitához semmi köze, nem kell helyesírási hibára gondolni:)
Hozzávalók:
8-10 db vastag, sós palacsinta
maradék pörkölt,
(vagy 25 dkg darált húsból
készített pörkölt)
1-2 egész tojás
ízlés szerint fűszerek
1 pohár tejföl
Elkészítése:
A pörkölt húst ledaráljuk. Beledolgozunk 1-2 egész tojást, még ízlés szerint fűszereket, hogy kenhető masszát kapjunk.
A palacsintákat lerakjuk a masszával.
A maradék pörkölt-lébe tejfölt keverünk, ezt ráöntjük a palacsintára és forró sütőben átsütjük.
Tejfölös-citromos fejes salátát adunk mellé.
A fejes salátát megmossuk, négybe vágjuk. Jócskán meglocsoljuk citromlével és tejfölt kanalazunk rá.
2 megjegyzés:
Ez nagyon fincsi lehet!:-)Elviszem!
Finom, bizony!:) Vigyed, Nellike:)
Megjegyzés küldése