Most pl. nem volt benne kaliforniai paprika, vöröshagyma helyett lila hagyma volt és nyers cékla.
Céklát eddig még csak a hagyományos módon készítettem, de a múltkor valahol olvastam nyers céklasaláta receptet. Ez adta az ötletet. Még az unokáimnak is ízlett. Legközelebb nyugodtan bele teszek egy fej céklát.
Hozzávalók:
2 kígyóuborka
1 fejes saláta
3-4 pirosas tv- paprika
fél fej nyers cékla
2 fej lila hagyma
só
bors
3 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál 10 %-os ecet
Elkészítése:
Először a lila hagymát vágtam vékony szeletekre, majd finoman megsóztam. Következett a cékla, melyet szintén vékony szeletekre vágtam és megsóztam. Következtek a pirosas tv-paprikák vékonyra szelve, sózva, majd a megmosott, de héjában hagyott kígyóuborkák. Legyalultam, kevés só itt is került rá. Borsoztam, majd 3 evőkanál cukrot és 3 evőkanál 10 %-os ecetet öntöttem rá. Óvatosan összekevertem, lefedtem és tálalásig a hűtőben tartottam. Mielőtt leültünk ebédelni, összevágtam a fejes salátát, rátettem a többi zöldségre és összeforgattam. Pont akkorra vette át a salátalé és a fűszerek, meg a többi hozzávaló ízét, mikorra kitálaltam.
2 megjegyzés:
tetszik
Köszi:)
Megjegyzés küldése