A töltött káposztánál jobban szeretem a székelykáposztát. A töltött káposztában éppen a gombócok azok, amiket nem szeretek. Ízviláguk viszont majdnem megegyezik. Tegyünk bele füstölt csontot, vagy füstölt szalonnabőrkét.
Hozzávalók:
80 dkg sertéslapocka
1 nagy fej vöröshagyma
4-5 evőkanál étolaj
2-3 teáskanál őrölt pirospaprika,
1 db paradicsom,
1 db tv paprika,
őrölt fekete bors
80 dkg sertéslapocka
1 nagy fej vöröshagyma
4-5 evőkanál étolaj
2-3 teáskanál őrölt pirospaprika,
1 db paradicsom,
1 db tv paprika,
őrölt fekete bors
só
1 kg savanyú káposzta
1-2 babérlevél
3-4 marék rizs
Elkészítése:
Rendes sertéspörköltet készítek. Teszek bele füstölt csontot, vagy ennek híján füstölt szalonna bőrkéjét. (Azt mindig összegyűjtöm olyan ételekhez, amik szeretik a füstölt ízt.) Amikor elkezdeném főzni, ráteszem a savanyú káposztát. Ha nem túlságosan savanyú, a levével együtt. 1-2 babérlevelet is teszek bele, majd annyi vízzel öntöm fel, amennyi jól ellepi. Forrástól számítva 1-1,5 órát főzöm, lassú tűzön, fedő alatt. Időnként megkeverem, ellenőrzöm, hogy a leve kellően ellepi-e. Amikor már majdnem kész, rászórok két maréknyi rizst, még egy kicsi vizet öntök hozzá, picit még utánasózok és lassú tűzön már csak addig főzöm, amíg a rizsszemek megpuhulnak. Készíthetjük tarhonyával is, ugyanígy járunk el vele.
2 megjegyzés:
Nekem is a kedvenceim közé tartozik! :)
Finom is:)) Holnap már kép is lesz róla, de ma a sertésláb után már nem kívántunk enni belőle.
Megjegyzés küldése