Sokszor előfordul, hogy nagyon nincs kedvem főzni. Aztán mégis rábeszélem magamat - enni, ugye, muszáj - és nagy nehezen kitalálok valamit, ami nem is tart sokáig, és ízletes is. Így volt ez ma is. Körülnéztem a fagyasztóban és találtam kb. fél kg csirkeszárnyat. Körülnéztem a kamrában, találtam egy üveg lecsót. No, uccu! Ezzel már lehet kezdeni valamit:)
Hozzávalók:
( 2 személyre)
1 ü. natúr lecsó
1 nagy fej vöröshagyma
4 egész csirkeszárny
2 marék tarhonya
3 evőkanál étolaj
1 mokkáskanálnyi Erős Pista
só
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat 3 felé, a vöröshagymát vékony szeletekre vágtam. Az olajon, picit megsózva, fedő alatt üvegesre pároltam a hagymát. Ráöntöttem az üveg natúr lecsót. Hozzáadtam az Erős Pistát. Kis ideig forraltam, majd beletettem a csirkeszárnyakat. Sóztam, majd addig főztem fedő alatt kis lángot, amíg a hús megpuhult. Ekkor hozzáadtam a tarhonyát, elkevertem és lassú tűzön kb. 15-20 percig főztem. Időnként megkevertem. Ekkor lezártam a gázt, az edényt pedig lefedve betettem a mikróba. Nem kapcsoltam be, csak azért tettem oda, mert ott kevés a hely és a saját melegében készre tudott párolódni a tarhonya.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése