Hozzávalók:
1 kg csirkehús aprólékkal (de lehet szárnyból, combból, far-hátból készíteni)
1 nagy fej vöröshagyma
1-2 babérlevél
1 nagyobb sárgarépa (el is maradhat)
1 nagyobb petrezselyem (el is maradhat)
2-3 ek. étolaj
bors
só
1 db paradicsom (ennek híján 1 ek. paradicsompüré)
1 db zöldpaprika (el is maradhat)
2-3 ek. őrölt paprika
4 közepes méretű krumpli
1 csokor petrezselyemzöld
Levesbetét: én magam gyúrom a kockatésztát. (Ha bolti tésztát kellene tenni bele, talán kagylótésztát, vagy nagykocka tésztát tennék bele, de nem a hullámos szélűt.)
Elkészítése:
A finomra vágott vöröshagymát a felforrósított étolajon megsózva, fedő alatt puhára párolom. Ez idő alatt összedarabolom a csirkehúst, megtisztítom és hosszúkásra darabolom a krumplit. Amikor a hagyma már áttetsző, megszórom az őrölt paprikával, frissen őrölt borssal, beledobom a babérlevelet, és ráteszem a csirkehúst, a krumplit. Nagy lángon kissé megpirítom, majd 2 l. vízzel felöntöm. Ha kell, még sózom, beledobom a petrezselyemzöldet és a hús puhulásáig főzöm.
Tálalásnál a tésztával együtt tálalom.
2 megjegyzés:
Tényleg inkább leves a csirkepaprikásod. Van egy olyan étel, aminek a neve "szegedi csirkegulyás", az teljesen ilyen :D
Néha én is szoktam főzni (inkább olyankor, ha marad ki csirkepörkölt, azt alakítom át, ha olyan kevés, hogy már nem laknánk belőle jól mindannyian.)
Jó ötlet, Maria:)
Ez meg "szőlőhegyi" csirkegulyás:))
Megjegyzés küldése