Nagyfiam dolgozik, nem tervezték, hogy most eljönnének... Jó, a jövő héten is megvendégelhetem őket országos László és Péter napok alkalmából:))
Mára bográcsozást terveztünk, de annyira élénken fúj a szél, hogy valószínűleg marad a konyha. Mindenképpen fával bográcsozunk, de ilyen szélben az összes hamut belehordja az ételbe... és az azért túlzás.
Körömpörköltet főzünk. Finom az lábasban is:)) De most "bográcsosan" fogom elkészíteni.
Ez abból áll, hogy mindent egyszerre teszek bele a bográcsba (jelen esetben a lábasba), kivéve az őrölt paprikát. Felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje, ízlés szerint fűszerezem, majd ha felforrt, teszem bele az őrölt paprikát. Utána fedő alatt, állandó forrásban tartva főzöm addig, amíg meg nem puhul a köröm.
Főzhetünk bele újburgonyát, de tarhonya, saláta, savanyúság adható mellé, kinek-kinek ízlése szerint.
Azért a legutóbbi bográcsozásról teszem ide a képet:)
6 megjegyzés:
Imádjuk a körömpörköltet, ez a mi bajunk. Sokkal jobb lenne, ha mindig csak zöldségeket kívánnánk rágcsálni. (Biztos jó aszottak lennénk, nem ilyen gömbölydedek, hihihi.)
Jól értelmezem? Nem dinszteled meg először a hagymát, hanem egyszerre mindet zutty a lábasba? Vagy a húsokat teszed bele egyszerre?
Nem baj ha bent készült,mi ott is meg tudjuk enni!!!
Maria, jól értelmezted...:) Ha bográcsban főzünk, szabad tűzön, akkor nem dinsztelgetem a hagymát, ugyanis többnyire megég. Nekem legalább is:) Ezért mindent egyszerre teszek a bográcsba: hagymát, húst, paradicsomot, paprikát, fűszereket, amit akarok. A végeredmény egyébként light-osabb lesz:)) Nincs az a plusz zsiradék, amin megdinsztelem a hagymát:))) Máris egészséges étel a körömpörkölt:))
Mellissina2, kár is, hogy nem tudtalak megkínálni...:( Nagyon finom lett...:)
Bizony kár!!!
:)
Megjegyzés küldése